Druženje u Banji Ždrelo

Druženje u Banji Ždrelo (januar 2013)

Drugi dan nakon dočeka Nove godine Alfa Diving Team je iskoristio da organizuje druženje u Banji Ždrelo.

Banja Ždrelo se nalazi u Opštini Petrovac na Mlavi, prema Žagubici, na nadmorskoj visini od 160 do 240 m. Okružuju je sa dve strane Homoljske planine, sa dva vrha: Veliki i Mali Vukan. Naziv “Ždrelo” je dobila jer se nalazi na samom ulazu u Gomjačku klisuru. Od Petrovca na Malavi udaljena je 9 km, od Srebrnog jezera 80 km, a od Beograda 130 km. Do Banje Ždrelo se dolazi autoputem Beograd-Niš. Skrene se sa autoputa kod Požarevca i nastavlja magistralnim putem prema Petrovcu na Mlavi.

U Banji Ždrelo preovlađuje umereno-kontinentalna klima. Njene termalne vode imaju konstantnu temperaturu od oko 40 stepeni tokom cele godine, tako da se bazeni u banji koriste svih 12 meseci u godini. U sklopu bazena nalazi se salon za masažu, sauna, đakuzi. Sva kupališta banje koriste termomineralnu vodu.

Aqua park sadrži bazene sa termalnom lekovitom vodom od 30-40 stepeni i bazen sa slanom hladnom vodom. U zatvorenom bazenu nalaze se tobogani koji pružaju uživanje kako deci tako i odraslima. Tobogani po imenu "Džungla", "Kobra" i "Zebra" rade naizmenično. Omogućeno je i dnevno i noćno kupanje.

Naši junaci su se oprobali i u ronjenju pod ledom samo u kupaćim gaćama. Nakon toga ni bazen sa slanom vodom toplijom za par stepeni od leda nije bio hladan. Druženje smo nastavili u restoranu uz čuvenu Homoljsku šniclu i ostale lokalne đakonije.

Pitajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi obuke, ekskurzija ili ronilačke opreme, ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Hvala na upitu. Potrudićemo se da vam odgovorimo u najkraćem roku.