Trimix 60 M

Trimix 60 M Kurs

Sada već imaš veliko iskustvo sa ronjenjem, kako rekreativnim, tako i sa tehničkim ronjenjem. Imaš kvalifikaciju PSS Accelerated Decompression Tehniques, ali te strast (ronjenje na olupine, posmatranje ajkula itd.) vuče da roniš na većim dubinama. Međutim, sigurno se sećaš da disanje vazduha na većim dubinama prouzrokuje neprihvatljive rizike i poteškoće. Zbog delovanja azotne narkoze nećeš moći da uživaš u zaronu.

Ovaj kurs je osmišljen da zadovolji potrebe svih onih koji žele da započnu sa dubokim zaronima koristeći helijum u mešavinama za disanje. Iako smo u praksi ograničeni na upotrebu normoksičnih mešavina (ograničenje je 60 metara), teorijski deo kursa se bavi svim aspektima vezanim za upotrebu Trimixa, čak i na one koji se odnose na sledeće nivoe kurseva. Ostalo je samo vežba.

Kada uspešno završiš ovaj kurs dobićeš sertifikat koji potvrđuje da si osposobljen za samostalno ronjenje u granicama utvrđenim za tehničko ronjenje i uz sledeća ograničenja:

  • maksimalna dubina 60 metara
  • ukupno trajanje planirane dekompresije, uključujući i izron, ne sme preći 90 minuta (čak i u hitnim slučajevima)
  • korišćenje mešavine kiseonik, azot (nitrox) i mešavine kiseonik, azot, helijum (trimix), sa procentom kiseonika od 20 ili više procenata
  • korišćenje jedne mešavine za dekompresiju, koja se razlikuje od mešavine koja se koristi za ronjenje na dnu

Drugi Technical kursevi

PROFESIONALNI
Technical Instructor
Technical Instructor Trainer

Pitajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi obuke, ekskurzija ili ronilačke opreme, ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Hvala na upitu. Potrudićemo se da vam odgovorimo u najkraćem roku.